Mentorointikokemuksia

Uudehkona yrittäjänä päätin suorittaa myynnin ammattitutkinnon, jossa painotuksena oli sosiaalisen median hyödyntäminen. Tähän oppisopimuskoulutukseen kuuluu olennaisena osana työssäoppiminen ja mentori, jolla on kokemusta aiheesta. Mentoroinnin hyödyt ovat käsinkosketeltavat – olemme sparranneet mentorini kanssa mm. yrityksen liikeideasta, miten kasvua rakennetaan ja erityisesti puhuneet, mitä tarkoittaa “uskalla ajatella isosti”. Olen saanut häneltä hyvin konkreettisia neuvoja myös somen hyödyntämisestä yrityksen viestinnässä.

Olen itse ollut mentorina neljä kertaa ja nyt olen ensimmäistä kertaa mentoroitavana. Tärkein oppini on ollut, että ensin kun on määritellyt, mitä haluaa oppia, kannattaa miettiä, kenellä olisi sellaista osaamista ja sitten rohkeasti kysyä itselleen mentoriksi henkilöä, joka voi sinua sparrata.

Jokaisella meillä on sekä annettavaa että saatavaa sekä mentorin että mentoroitavan roolissa. Mentorointi on mielestäni yksi kustannustehokkain ja hauskin oppimisen muoto, kun ennen aloitusta on tarkasti käyty läpi toiveet ja kirjattu tavoitteet, jotka haluat mentoroinnilla saavuttaa.